Home
Over acupunctuur
Klachten & aandoeningen
Het consult
Reacties van klanten
Contact
Acupunctuur Praktijk Rosmalen
Het consult
Een consult in mijn praktijk is opgebouwd uit verschillende facetten. Hieronder leest u wat u kunt verwachten.

Intakegesprek: Tijdens het eerste consult bespreek ik uitvoerig de hoofdklacht en mogelijke andere klachten. Ik neem hier uitgebreid de tijd voor. Ik stel u vragen over bijvoorbeeld uw eetlust, uw energieniveau of u goed slaapt en of u eerder ziekten of klachten heeft gehad. Ik bekijk het totale (holistisch) plaatje.

Polsdiagnostiek: Door middel van het voelen van de pols meet ik de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in de verschillende organen. Dit herhaal ik voor iedere vervolgbehandeling en soms ook tijdens de behandeling.

Tongdiagnostiek: Van uw tong kan ik veel aflezen over de werking van uw organen. Ik kijk naar de kleur, eventuele kloofjes, het beslag op de tong en naar de vorm. Ook dit geeft weer extra informatie over de organen en het energieniveau.

Visuele inspectie en palpatie acupunctuurpunten: Tijdens het intakegesprek kijk ik goed naar  uw ogen, huidskleur om een algehele indruk van u te krijgen. Ook wordt er op bepaalde punten van uw lichaam soms een lichte druk uitgeoefend en getest op pijn.

Dit eerste consult (intakegesprek inclusief behandeling) duurt 1,5 tot 2 uur. Elk vervolgconsult duurt ongeveer 1,15 uur.

 

Verloop en tijdsduur van de therapie

Afhankelijk van de ernst en duur van de aanwezigheid van de klachten, verschilt het aantal behandelingen. Acute problemen zoals sportblessures, gewrichtsklachten en recente of acute rugklachten geven na een behandeling sneller effect dan chronische klachten.

We starten met drie tot vier behandelingen, meestal één keer per week. Bij de vierde week vindt er een evaluatie plaats. Tijdens elke vervolgbehandeling is er altijd ruimte voor eventuele vragen. Afhankelijk van het resultaat verlengen we het behandelingstraject. Vaak wordt dan de tijdsduur tussen de afspraken aangepast.

Bij chronische klachten gaan we uit van minimaal vier tot acht behandelingen. Ook hierbij beslissen we na een evaluatie of er meer behandelingen nodig zijn. Vaak is het verstandig om voor een bepaalde periode nog één keer per maand een behandeling in te plannen om het lichaam goed in balans te houden.

Het is mogelijk om een aantal preventieve behandelingen te hebben, waarbij ik het lichaam weer in balans breng en het energieniveau herstel.

HomeOver acupunctuurKlachten & aandoeningenHet consultReacties van klantenContact